Hírek

Elérhetőségek

Tájékoztató a "Helyi termelői piacok kialakítása Jászjákóhalma és Jásztelek településeken" című projekt átadásáról

Jászjákóhalma Községi Önkormányzata, mint konzorciumvezető, valamint Jásztelek Községi Önkormányzata, mint konzorciumi partner együttesen 83.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertek a TOP-1.1.3-15-JN1-2016-00013 azonosítószámú „Helyi termelői piacok kialakítása Jászjákóhalma és Jásztelek településeken” című pályázatukra.Az elnyert támogatásból Jásztelken a Szabadság utca 86. szám alatt kialakításra került egy termelői piac, mely a helyi termelőket hivatott segíteni az általuk megtermelt áruk értékesítésében, árusításában. A kivitelezés sikeresen befejeződött, a projektben vállalt, helyi termelői piac kialakítása megtörtént.

A projekt keretében elkészült Jásztelek, Szabadság utca 86. szám alatt tervezett termelői piac kialakítása.

A beruházás megvalósítása előtt a helyi termelők sokszor csak más Jász településeken tudták terményeiket értékesíteni, balesetveszélyes és nem higiénikus módon, mivel helyszűkében az áruikat a földre pakolva tudták árulni. A helyi termelők az utazással, illetve a közvetítő kereskedelem igénybevételével gyakorta jelentős anyagi hátrány érte. Ezen problémák mérséklésének és megszüntetésének érdekében került sor a helyi termelői piac kialakítására.

A fejlesztésre kapott 43.000.000 Ft-ból kialakításra került a településen a helyi termelői piac, ugyanis a településen élő helyi termelők eddig más Jász településen tudták csak értékesíteni megtermelt áruikat. A fejlesztés eredményeképpen egy akadálymentesített, fedett standokkal felszerelt, a piacterekre vonatkozó jogszabályi előírásainak megfelelő műszaki paraméterekkel, megfelelő számú parkólóhely és zöld felület kialakítással került megépítésére.

A beruházás hozadéka, hogy egy olyan rendezett, megfelelő infrastruktúrával ellátott, kulturált piactér került kialakításra, ahol a helyi termelők tudják értékesíteni friss, ismert eredetű, helyben termelt és kiváló minőségű áruikat, amely megteremti számukra a méltányos jövedelem megteremtésének lehetőségét, emellett a mezőgazdasági termelékenység növekedését, valamint a mezőgazdasági alapanyagok térnyerését is elősegíti.

A kivitelezési munkálatok befejezésével egy olyan mai kornak megfelelő és minden igényt kielégítő termelői piac került kialakításra Jásztelken, ahol akár hetente több alkalommal is lehet tartani vásárokat a helyi termelők közreműködésével.