Hírek

Elérhetőségek

Szelektív hulladékgyűjtés

Óvja környezetét és gyűjtsön szelektíven  - Tájékoztató a szelektív hulladékgyűjtésről
 
A Jászberényi V.V. Nonprofit Zrt. végzi az Önök településén a háztól történő sárga zsákos szelektív és az átlátszó zsákos zöldhulladék begyűjtését. Kérjük, hogy a gyűjtött hulladékaikat e tájékoztató szerint helyezzék ki kizárólag a szállítás napján az ingatlanuk előtti közterületre.

 

 

Gyűjthető hulladékok jegyzéke zsákonként:

Sárga zsák:

  • Papír hulladék (karton doboz, színes és fekete-fehér újság, prospektus, füzet, könyv, kiöblített italos kartondoboz)
  • Műanyag hulladék (színes és víztiszta PET palack, kiöblített háztartási flakonok [sampon, öblítő, mosogatószer] fóliák [szatyrok,csomagoló fólia] tejes-tejfölös flakonok)
  • Fém hulladék (konzervdobozok, üdítős, egyéb csomagolási  fémhulladékok)

    A flakonokat lecsavart kupakkal illetve a dobozokat lapítva helyezze el a zsákban, ne feledje, TAPOSSA LAPOSRA!

    A sárga zsák mellé az összekötözött karton kihelyezhető. Zsákban nem helyezhető el szennyezett hulladék, hungarocell, egyéb kevert települési hulladék!    

Átlátszó zsák:

  • Zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, fű, vágott virág, falevél)

    A zsák mellé kihelyezhetnek ágakat és metszési nyesedékeket, max. 1 m hosszúságra vágva, kizárólag kötegelve (madzaggal, nem dróttal) összesen 5 db-ot, aminek átmérője nem lehet nagyobb, mint a gyűjtőzsák mérete. (40-50 cm).

Felhívjuk figyelmüket, hogy ingatlanonként a szállítás alkalmával 1-1 db cserezsákot biztosít társaságunk. FONTOS, ha elfogyna a gyűjtőzsák, lehetőségük van kizárólag 120 literes átlátszó zsákba kihelyezni zöld- és szelektív hulladékaikat, amit társaságunk elszállít.

Amennyiben munkatársaink a zsákokban háztartási hulladékot vagy egyéb nem odavaló anyagokat veszélyes hulladék, építési-, bontási  törmelék, állati tetem, trágya,  tűzveszélyes hulladékot találnak, a zsákot nem szállítják el.

Hulladék  típus

  Július Augusztus Szeptember Október November December
Szelektív hulladék 8 12 9 14 11 9
Zöld hulladék 9 13 10 15 12 10